Naminė duona

2009 05 17_1370

Kai vakar perskaičiau kaip Grumlinas mėgavosi namuose kepta duona, nebeišlaikiau ir tą pačią dieną savo brangiausiąją prikalbinau  taip pat nusipirkti tokį aparatą. O tačiau, jau susiruošus išbandyti šiuolaikinį duonkepį pečių, paaiškėjo, kad namuose nėra jokio padoraus svėrimo prietaiso. Vis kažkaip išsiversdavome matuodami iš akies. Bet instrukcijoje griežtai prigrasinta viską matuoti tiksliai, jei nenorima nusivilti šio technikos stebuklo galimybėmis. Kadangi reikalas jau buvo vakarop, tai tikimybė mūsų miestelyje įsigyti reikiamą daiktą lygi nuliui. Tad nori ar nenori, teko dar kartą prasivažinėti iki Vilniaus. Bet nėra to blogo, kas neišeitų į gerą. Visus ingredientus į aparatą sukrovėme iš vakaro, nustatėme laikrodį ir šviežia, dar garuojanti duona mūsų laukė ryte pusryčiams. Mmmm kaip buvo skanu su pienu. Aišku, tai neatstoja tos tikrame pečiuje keptos naminės duonos, kurią vaikystėje ragaudavau per atostogas kaime, bet sava duona yra sava, todėl ir skaniausia :) .

8 thoughts on “Naminė duona

  1. Po kurio laiko atsibosta ta duonelė, užtai gaunasi labai skanūs mieliniai pyragai. Pagrindinis bonusas, kad be didelio vargo išsiminkai kokią nori tešlą, kokiem nori kepiniams. Kuriuos po to galima normaliai kepti orkaitėje :) Kaip pvz pica :)

  2. Kaip parduotuvėse randi vis mažiau normalaus skonio dalykų, nori nenori pradedi nukreipinėti dėmesį į kulinariją, o tiksliau į maisto gamybą namuose.

  3. Iš to daikto gamintojo puslapio pradžiai parsitempiau receptų knygą būtent tam modeliui. Tai variantų, ko gero, tiek pat, kie galima rasti parduotuvėje. Taip pat yra atskiros programos makaronų ir picos tešloms bei uogienei ir džemui. Be to, dar galima susiprogramuoti kažką ir savo fantazijai patenkinti. Tai manau, kad ilgai turėsiu ką su tuo aparatu veikti.

  4. Na, svarbu kad ilgai ir gerai tarnautų :)
    Šeštadienį kepiau šokoladinį keksą (iš gatavo rinkinio), tai su razinkom gavosi NIAM-NIAM-NIAM. Ir jokių konservantų, kad pusę metų stovėtų :D

  5. Geras sutapimas. Vakare mes irgi kepėm keksą iš tos receptų knygos, kur tavo bloge komentaruose palikau nuorodą. :) Gavosi irgi skaniai, tik kitą kartą reikės pakoreguoti kepimo laiką, kad labiau prakeptų.

Parašykite ką nors